Ze werd opgeslokt door haar klanten en was zichzelf kwijtgeraakt…

Toen ik haar sprak was ze ontzettend ontevreden over haar declarabele uren en haar tarieven. Ze werkte zich een slag in het rond en aan het eind van de dag was ze helemaal uitgeput en had 2 uur gedeclareerd. Gek werd ze ervan. Veel te veel klanten die veel te weinig uren van haar afnamen. Ondertussen hielp ze al haar klanten uit de brand, was ze een expert in het oplossen van (technische) problemen en gaf ze zichzelf grenzeloos. Hierdoor stroomde al haar energie uit haar in plaats van dat ze energie kreeg van haar werk.

blog week 4

Wat ze ook had geconstateerd was dat ze door al de drukte opgeslokt werd en het zicht op haarzelf was kwijtgeraakt. Ze had de regie compleet weggeven, kon niet meer in haar leiderschapsrol staan en wist niet meer wie ze was en wat ze wilde uitdragen. Ze had al tijden geen nieuwe kleding meer gekocht. Ze wist het niet meer, raakte steeds onzekerder hierdoor en deed vooral niets weg zodat ze toch nog van allerlei kleding achter de hand had. Kleding die ze ontgroeid was, die niet meer paste bij haar ambitie, kleding waarin ze niet haar leiderschap liet zien. En zo belandde ze in een vicieuze cirkel.

Hoe frustrerend is het ook als je weet dat je zo goed bent in je vak maar je niet de leiding neemt, de regie weggeeft en niet de prijs vraagt die je echt waard bent.

Zelf heb ik hier ook jarenlang mee geworsteld. Altijd maar geven, geen grenzen aangeven en dus ook niet de regie pakken over je eigen bedrijf. Weten en voelen dat je zo waardevol voor je klanten bent waardoor zij enorm vooruitgang boeken in hun eigen bedrijf en groeien en zelf met een kater achterblijven, uitgerangeerd met veel te weinig omzet.

In gesprekken met ambiteuze vrouwelijke ondernemers kom ik dit thema heel veel tegen. Vrouwen die geen tijd meer voor zichzelf hebben, steeds onzekerder worden over zichzelf en hun uiterlijke presentatie. Ze hebben bijna niets meer om aan te trekken of veel te veel en van alles wat waardoor ze ook niet meer weten wat nu bij ze past.

Vaak blijven ze zoeken naar nieuwe opleidingen of gaan ze weer nieuwe leuke producten ontwikkelen. Ondertussen blijven ze weg van de kern van het probleem en verandert er helemaal niets alleen raken ze steeds vermoeider en lopen ze  tegen een burnout aan. Hun prijzen veranderen niet, declarabele uren blijven gelijk, energie neemt met de week af en in hun uiterlijke presentatie blijft alles bij het ‘oude’.

Lef en moed is nodig om stappen te zetten, om jezelf centraal te stellen, aan te kijken in de spiegel, tijd voor jezelf te maken en werk te maken van je uiterlijke presentatie.

Herken je dit ook bij jezelf en zou je stappen willen nemen om verder te groeien? De regie pakken en het laten zien ook waardoor je je passie voelt en weer energie krijgt van je werk omdat je de leiding neemt over jezelf en je bedrijf. Dat je iedere dag zin hebt in je werk en leert hoe je jezelf optimaal presenteert waardoor je omzet verdubbelt.

Dan heb ik heel goed nieuws! Jij kan het ook! Heel graag help ik je hier mee verder.

Een van mijn prachtige klanten die het 4-maandenprogramma volgde vertelde me:
“Als introvert ben ik niet echt veranderd natuurlijk. Wat ik geleerd heb is dat ik door veel duidelijker aan te geven hoe ik het wil hebben op het werk, ik er zelf voor zorg dat het ook zo gebeurt en dat ik bepaalde zaken en taken niet meer doe.  Dat voelt heel goed en dat  heeft het mij nu al opgeleverd. Door duidelijker mijn leiderschap te laten zien in mijn kleding is er geen ruis meer op de lijn.”

Heb je de ambitie om verder te groeien met  je bedrijf maar pak je de regie nog niet?
Wil je er liever vandaag dan morgen mee starten omdat je merkt dat je voortkabbelt en daar ontevreden over bent omdat het je groei stagneert en het veel te veel energie kost?

Dan is dit jouw moment! En kom ik heel graag met je in gesprek.
Geef je nu op voor een vrijblijvend gesprek zodat we samen kunnen bekijken welke eerste stap jij kunt zetten.

 

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *