Jaarplanning is belangrijk voor succes

7 redenen waarom een jaarplanning zo belangrijk is

Ieder jaar maak ik een jaarplanning.
Niet zo maar eentje. Eentje waar ik iedere dag met plezier naar kijk. Maar hoe dan, zul je nu denken.

Ik ontwerp met eigen fotomateriaal mijn jaarplanner. Met foto’s waar de energie van afspat.  Puur ter inspiratie om in 2019 regelmatig naar te kunnen kijken.

Dat het net zo’n geweldig jaar mag worden en misschien wel meer. Want ik ben super tevreden met hoe het gaat én sta altijd open voor meer!

 

7 Redenen waarom een jaarplanning zo belangrijk is.

 

 1. Behalen van mijn omzetdoel
  Mijn jaarplanning is helemaal gericht op het behalen van mijn omzetdoel.
  Ik stel ieder jaar m’n omzetdoel en op basis daarvan bekijk ik hoeveel jaarprogramma’s en VIP-dagen ik nodig heb om mijn doel te realiseren.
 2. Focus
  Een planning geeft mij focus op al mijn activiteiten, programma’s en VIP-dagen die ik heb met klanten. Omdat ik zo van het creëren ben en in het verleden enorm veel tijd verloor door steeds maar weer iets nieuws te bedenken is focus voor mij het allerbelangrijkste om te blijven groeien én het op een ontspannen manier vol te houden.
 3. Overzicht
  In 1 oogopslag zie ik wanneer ik mijn klanten ontmoet en hoeveel tijd er tussen de volgende online of live ontmoetingen is.Omdat alle dagen van het jaarprogramma gepland staan, kan mijn virtueel assistent al het mailverkeer, agendabeheer voor coachcalls, linkjes naar online programma, voorbereidingsformulieren voor klanten, masterminds en doe-dagen allemaal direct klaarzetten. Dat scheelt mij enorm veel tijd en is heel efficiënt.
 4. Commitment
  Door de jaarplanning in te vullen heb ik ook een commitment naar mezelf. Namelijk het uitvoeren. Je kunt nog zoveel plannen hebben, als je ze niet concreet maakt, gebeurt er niets.
  Door keuzes te maken in wat ik wil, plan ik vervolgens alles in en ga ik het ook écht doen.
 5. Gelijkmatige verdeling van activiteiten
  Doordat werk ook energie vraagt en oplevert, is het voor mij fijn dat ik al mijn werkzaamheden gelijkmatig verdeel over het jaar. Zo blijf ik in balans en kan ik bij iedere nieuwe klant heel makkelijk zien op de jaarplanner of er plaats is en wanneer. Ook tussentijdse aanvragen vanuit het bedrijfsleven voor adviestrajecten, om presentaties te geven, op podia te staan of om interviews te geven kan ik door het overzicht wat ik heb makkelijk inplannen.
 6. Structuur in socialmediaplanning
  Mijn planning geeft ook houvast en structuur aan mijn socialmedia-activiteiten. Die zijn namelijk niet meer weg te denken. Een paar jaar geleden vond ik het heel lastig om socialmedia in te zetten. Want wanneer plaats je iets, waar gaat het over, hoe vaak post je iets. Het was meer met losse flodders schieten dan strategisch inzetten. Door een goede planning zie ik ruim van te voren wat er staat te gebeuren en daar kan ik op anticiperen. Ook dat levert een enorme tijdwinst op.
 7. Inplannen oplaadmomenten, vrije dagen & vakanties
  Op de jaarplanning geef ik altijd als eerste mijn vrije weekenden en vakanties aan die ik zonder meer vrij wil zijn. Daarnaast reserveer ik iedere week de woensdag vrij als oplaaddag. Een heerlijke breek van de week. Daarnaast heb ik op maandagochtend geen afspraken met klanten en houd ik de vrijdagmiddag vrij voor het sparren, brainen en netwerken tijdens de vrijdagmiddagborrel.

 

Maak deze week nog jouw jaarplanning

Heb jij al een jaarplanning gemaakt? Ja? Heel goed! Zo niet doe het deze week nog. Je haalt ook hiermee het succes naar je toe. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren!

In het jaarprogramma In The Lead staat de  2-maandelijkse activiteitenplanning centraal. Vooral om ervoor te zorgen dat de activiteiten die nodig zijn om je doelen te behalen ook echt uitgevoerd worden. En jij veel meer tijd & plezier in het ondernemen overhoudt.

Er is nog slechts 1 plaats beschikbaar om in te stappen in januari. Speciaal voor jou als je er klaar voor bent om nu écht Next Level te willen met je bedrijf en toe bent aan nog meer op je eigen voorwaarden werken. Met als resultaat in 2019 veel meer tijd, voldoening, geld, ontspanning en plezier.

Boek hier je gratis inspiratiegesprek met mij persoonlijk voor het Jaarprogramma In de Lead.

1 comments on “7 redenen waarom een jaarplanning zo belangrijk is

Reply

Goedemorgen Astrid, dank je wel voor ‘t delen van jouw Jaarplanner! Ik heb bij Femke Hogema al een winstgevend plan gemaakt voor 2019. Maar ik vind jouw jaarplanner zo mooi! Kan je mij een tip geven waar ik die zou kunnen laten maken?

En natuurlijk wens ik jou een geweldig kleurig, fleurig, gezond, mooi, krachtig en prachtig 2019 toe! Hartelijke groet, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *